Vragen over tanden bleken?

Bekijk hier onze FAQ

 

Tanden bleken

De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in uw tanden terecht zijn gekomen. U begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets veranderd aan de structuur van uw tanden, waardoor uw tanden niet sneller verkleuringen gaan opnemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Dit is een heel langzaam en geleidelijk proces waardoor het wel weer een tijd duurt voordat er weer net zoveel verkleuringen in uw tanden zitten als voor de behandeling.

De producten die slecht zijn voor de gezondheid van uw tanden zijn voedingswaren die veel suikers of zuren bevatten en uw tandglazuur zacht maken. Bijna alles wat u dagelijks eet en drinkt geeft wel verkleuringen aan uw tanden. Het een geeft alleen veel meer verkleuringen dan het ander. Roken geeft bijvoorbeeld veruit de meeste verkleuringen. Daarna volgen koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke. Door uw gebit goed te onderhouden, komen deze verkleuringen minder snel in uw tanden terecht.

De behandeling is niet schadelijk en er verandert niets blijvends aan de structuur van uw tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. Dit zou gerust meerdere keren per jaar mogen. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer beginnen te verkleuren. Als u het resultaat helemaal optimaal wilt onderhouden, adviseren wij u om de behandeling, afhankelijk van uw consumptiegedrag en het onderhoud, eens in de 3 tot 6 maanden te herhalen.

Belangrijk is om uw gebit goed te verzorgen door goed te poetsen en als zich tandaanslag vormt, dit regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Verder kun u uw tanden wit houden door te poetsen met onze professionele super-whitening tandpasta. Hiermee worden nieuwe verkleuringen direct weer uit uw tanden gehaald. Deze super-whitening tandpasta is beduidend duurder dan een gewone tandpasta, maar deze heeft wel een zeer goede werking en is volkomen veilig voor het gebit.
Ook kun u de witheid van uw tanden na het tanden bleken behouden door uw tanden te behandelen met de teeth- whitening pen. Deze pen is ook bij ons te koop

Met een mondspreider schijnt het LED-licht direct op de tanden met bleekgel. Daarom werkt deze methode beter dan met een bitje. De tanden worden witter en het effect blijft langer zichtbaar.

We adviseren u om na een behandeling de eerste 2 à 3 uur niets te eten of te drinken, behalve water of melk. Daarna kunt u het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals koffie, thee, rode wijn, cola en tomatenketchup. Dit geldt zeker voor de eerste 24 uur. Daarnaast is het beter om de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. Na 24 uur kunt u weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken.

Voor de behandeling hoeft u nergens rekening mee te houden. U mag alles gewoon eten en drinken. Wel is het verstandig om voor de behandeling goed te eten, omdat het afgeraden wordt om de eerste drie uur na de behandeling iets te nuttigen.

Het bleken van tanden werkt alleen op natuurlijke tanden, dus niet op kunstmatig, tandheelkundig werk. De originele kleur van de vullingen, kronen, facings of opgevulde stukjes kleurt niet met de behandeling mee.

De behandeling duurt ca. 60 minuten.

Witte Tanden Express gebruikt uitsluitend de beste bleekproducten met de hoogste eisen van peroxide-vrij bleken. De behandeling is volkomen pijnloos. U zult absoluut geen pijn ervaren tijdens en/of na de behandeling. Onze bleekgel heeft een prettige en frisse smaak. Tijdens de behandeling kunt u heerlijk relaxen en eventueel naar muziek luisteren.

Het LED-licht van onze lampen is 100% veilig.

De behandeling is volkomen veilig. Wij werken met de nieuwste generatie bleekgel op basis van Natrium Bicarbonaat. In deze gepatenteerde bleekgel zitten geen schadelijke stoffen. Dit is 100% veilig en veroorzaakt geen pijn, zelfs niet bij de meest gevoelige tanden. Onze bleekgel voldoet aan alle EU-richtlijnen.

arrow_drop_up arrow_drop_down