Page content

FAQ Spray Tan

Alle vragen over Spray-Tan.

Veel gestelde vragen Spray-Tan.

Spray Tan

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray-tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 16%.

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een rossige dame of heer met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kan je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Voor het beste resultaat, is kan je het beste twee dagen voor de bruiloft een spray-tan behandeling inplannen. Dan is je bruine teint op haar mooist.

Je bruine kleur kunt je ongeveer 7-15 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kan je doen door het gebruiken van een vocht inbrengende crème. In de salon zijn ook speciale verzorgingsproducten te koop die je spray-tan ‘sealen’ waardoor deze nóg langer blijft zitten!

Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel.

Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over de huid schuurt. Dit heeft een licht scrubbende werking.

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray-tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende het eerste trimester van een zwangerschap.

Als je last hebt van vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray- tan te nemen.

Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met uw dokter op voordat je een spray- tan boekt.

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelf bruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 16% verwerkt in tanning vloeistoffen.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Zie ook het artikel over DHA (in het Engels) op Wikipedia.

Je huid is je grootste orgaan. Hormonen, medicijn en/of overmatig alcoholgebruik hebben invloed op onze organen. Zo ook je huid.
Bij een zeer klein percentage onder ons (1-5%) kan de huid anders reageren op een spray-tan. Een spray-tan kan bijvoorbeeld lichter uitvallen dan gewenst of vlekjes veroorzaken. Indien dit het geval is, neem dan alsjeblieft contact op met ons zodat wij dit kunnen verhelpen.

Ja. De zon blijft haar werk doen, waardoor je ook nog steeds bruin wordt van de zon zelf. Je moet de huid wel altijd goed blijven beschermen tegen de zon met een hoge zonnefactor.

Nee. Het is zelfs bewezen dat spray-tanning goed is voor de huid door de vele huidverzorgende ingrediënten. Tevens komt er geen UV straling te pas om de huid te bruinen.

Als je de spray-tan afgespoeld hebt, geeft deze niet meer af in je kleding of linnengoed.
Tijdens de inwerktijd van de spray-tan, kan deze wel lichtjes afgeven. Daarom is het advies ook om donkere loszittende kleding te dragen na de behandeling. Alle spray-tans zijn wel uitwasbaar.

Nee. Strepen of vlekjes na een spray-tan is zeker niet gebruikelijk. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat de huid het grootste orgaan van ons lichaam is. Hormonen (menstruatie – zwangerschap) overmatig alcohol en/of medicijngebruik hebben invloed op ons (lichamelijke)gestel. Bij een zeer klein percentage (1-5%) kan daarom de huid anders reageren op een spray-tan.

Omdat zonnebaden afgeraden wordt als je zwanger bent, is spray-tanning juist perfect. Nu ben je toch voorzien van een prachtige bruine teint, zonder kans op een ‘masker’ of andere schadelijke invloeden. Voor de zekerheid wordt spray-tanning niet toegepast tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.
Let wel: raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.

Heeft U nog vragen? Of wilt u direct een afspraak boeken?
Neem dan gerust Contact met ons op.

Voorbereiden & Advies Spray Tan
Kosten Spray Tan
Reserveren